Färg / om mig
Harriets keramik & design

 

                 


Krukmakeri  

HG Keramik & Design

                     


Färg & DesignJag jobbar med lera och måleri. På så sätt färgar och designar jag mitt eget hantverk.


När det gäller drejningen är jag autodidakt och har gått den långa vägen. Därför blir designen helt unik. Jag har drejat i snart 8 år och det tar ca 7 år för att bli en duktig drejare och jag håller med.

Mitt hantverks företag startade jag 2006 och är yrkesverksam konstnär

sedan dess. Jag drejar åt restaurang, företag och privatpersoner.

Jag  drejar t.ex åt Alberts kök i Trollhättan.

Harriets keramik


Vem är jag?Född 1964 i juni. Njuter av livet och ser det mesta positivt. Får inspiration av naturen och himlens skådespel. Älskar min drejstuga

och ateljé. Jorden, vinden, vatten och solen kan jag inte vara utan.

Jag är medlem i Svenska konstnärsförbundet, Bus och Konstvandring i Dalsland. Över 50 st utställningar har jag i bagaget. Sverige, Bologna, Madrid och Fauglia är några exempel.


Se mitt CV
Olja med kallt vaxTekniken fyller utrymmet mellan vanlig olja och encaustisk teknik (varmt vax med pigment i). Skillnaden är vaxet som är kallt.

Vaxet blandas i redan färdig oljefärg och läggs på i skikt med t.ex palettkniv. Färgen kladdar betydligt mindre än vanlig olja, och uppmuntrar till att experimentera med olika strukturer på ytan. Man kan enkelt trolla fram de underliggande lagren av färg man vill ska synas.  Man kan få ytor som är matta eller blanka upp dm efteråt. En teknik som är otroligt mångsidig och intressant.


Bilden till höger är ett exempel på ett utryck med sparsamt pålagd olja/kallt vax och i få skikt.
Design

 HG Keramik & Design, Vena kvarn 1, 46466 Mellerud tel: 0739-719002, mejl: kontakt@harrietgullin.seCopyright @ All Rights Reserved